Creativiteitsprijs 2020

15 november 2020

Vanwege de beperkingen van de coronatijd werd de voorjaarsuitdeling 2020 en daarmee ook de uitreiking van de creativiteitsprijs uitgesteld naar het najaar. Op 14 november werden alsnog de Creativiteitsprijs 2020 en de aanmoedigingsprijs Creatief Talent uitgereikt, zij het vanwege de coronamaatregelen niet in een grote bijeenkomst, maar persoonlijk in kleine kring.

Creativiteitsprijs 2020

Simon van Schothorst (15 jaar) begon op zijn twaalfde met dansen, deed na 3 maanden auditie bij het Koninklijk Conservatorium en werd aangenomen. Als leerling van de Dansvakopleiding treint hij dagelijks naar Den Haag waar hij tevens zijn 4 VWO opleiding volgt. Zijn dans straalt klasse, inspiratie en creativiteit uit. Voor zijn nominatie (door Karin Brouwer) stuurde hij een filmpje waarop hij danst op een geheel eigen gemaakte choreografie op een eveneens eigen  creatieve muziekvariatie. De jury was ontroerd en overtuigd, en zag ook duidelijk dat Simons ambitieniveau veel verder strekt dan Houten en omgeving. Kortom, een enorm talent met doorzettingsvermogen, souplesse en beheersing, dat de Creativiteitsprijs van € 1.200 (gesponsord door Theater Aan de Slinger) volledig verdient.

Aanmoedigingsprijs 2020

Voor veel mensen is het niet gemakkelijk hun gevoel te uiten. Anoek Wenting doet dat door verhalen en gevoelens in haar hoofd te vertalen in prachtige tekeningen. De jury werd ontroerd door het portfolio dat zij bij haar nominatie (door oud-winnaar van de creativiteitsprijs Merel Dames) instuurde. Zij is duidelijk nog zoekende naar eigen verbetering en wil door combinatie van digitale fotografie met tekenwerk haar eigen ‘handschrift’ ontwikkelen. De jury hoopt dat Anoek met de toekenning van de aanmoedigingsprijs van € 450 (mogelijk gemaakt door Rotaryclub Houten-Castellum) haar eigen stijl verder kan ontwikkelen en wellicht over een paar jaar nog eens meedingt naar de creativiteitsprijs.

Beide prijswinnaars kregen ter viering ook een OLVB-taart van Taarten.nl uitgereikt.