De instandhouding van Penninga's Molen te Joure en de instandhouding van de Skarrenmoune te Scharsterbrug.

Naam Stichting Penninga's Molen, Organisatie tot behoud van levende molens in Skasterlân
Ook bekend als... Stichting Penninga's Molen
Telefoonnummer 0513-417749
E-mail info@penningasmolen.nl en accsteen@planet.nl.
KvK nummer No. 41000333
Website www.penningasmolen.nl

Adres Tolhuswei 12A
Postcode 8501 ZR
Plaats Joure

Adres Postbus 76
Postcode 8500 AB
Plaats Joure

Voorzitter: H.J.J. Uijlenbroek
Secretaris: Vacant
Penningmeester: T. Andreae
Bestuurslid: H. Zuidstra
Bestuurslid: J. Kooistra

De Stichting Penninga's Molen heeft ten doel het behoud van levende molens in de voormalige gemeente Skarsterlân.

De benodigde financiële middelen worden verkregen uit donaties, verkoop gemalen meel, opbrengst bezichtingen en restauratiesubsidies.

Het vermogen wordt aangewend ter dekking van de kosten van onderhoud en restauratie van de molens.

- Beloningsbeleid bestuursleden:

De bestuurders ontvangen geen beloning en geen onkostenvergoedingen.

- Beloningsbeleid personeel:

De stichting heeft geen personeel in dienst.
De bediening en onderhoud molens wordt volledig gedaan door vrijwilligers.
Deze vrijwilligers ontvangen geen beloning en geen onkostenvergoedingen.

DE RESTAURATIE 2015 EN 2017 VAN DE SKARRENMOL;EN EN PENNINGA S MOLEN IS SUCCESVOL VOOR 2018 GEWEEST
DE MOLENS DRAAIEN DOOR GECERTIFICEERDE MOLENAARS
De penninga s molen is tevens opleidingsmolen voor nieuwe molenaars
De vrijwilligers en bestuur ontvangen geen enkele beloning en doen hun werk met veel inzet en plezier

Het doel is het in stand houden van Penninga's Molen te Joure en De Skarrenmoune te Scharsterbrug
In 2017 is de Penninga s Molen volledig gerestaureerd en van nieuwe wieken en riet voorzien. Totale kosten € 206.791.00 De financiering is door subsidies gedekt.
Op 9 december is de heropening van de molens te Joure en Scharsterbrug(restauratie2016) door Burgemeester F.Veenstra van de gemeente De Fryske Marren verricht.

Het instandhouden van Penninga's Molen te Joure en De Skarrenmoune te Scharsterbrug.
De restauratie van Penninga's Molen is op 19 juli 2016 aanbesteed.
Totale kosten ruim € 200.000,--.
De financiering is rond.
Voor 10 december 2017 dient de restauratie te worden opgeleverd door de aannnemer.
De Skarrenmoune draait weer; er is een gediplomeerd molenaar benoemd.

Het groot onderhoud en renovatie van de Skarrenmoune is in december 2015 afgesloten.
De molen is weer bemalingswaardig en zal bij hoog water voor droge voeten in Friesland zorgen.
Penninga's Molen te Joure behoeft een renovatie;
hiertoe is door de Provincie Fryslan 60% subsidie ter beschikking gesteld.
Het bestuur is bezig voor de resterende 40% fondsen te werven.
Indien dit lukt zal de renovatie in 2015/2016 plaatvinden.

Het instandhouden van Penninga's Molen te Joure en de Skarrenmoune te Scharsterbrug.
De in 2012/2013 onderhouds- en renovatiebeurt van de Skarrenmoune te Scharsterbrug heeft voor een groot deel plaatsgevonden.
De afronding zal plaatsvinden in 2015.

Instandhouden van Penninga's Molen te Joure en de Skarrenmoune te Scharsterbrug.
De Skarrenmoune te Scharsterbrug ondergaat thans een ingrijpende onderhouds-/renovatiebeurt.

De restauratie van 2018 en 2017 van Skarrenmoune en Penninga s Molen heeft in 2018 zijn profijt opgeleverd De molens draaien met de gecertificeerde molenaars. Tevens is de Penninga s Molen opleidingsmolen voor molenaars
Beloningen :
De bestuursleden ,molenaars en alle vrijwilligers ontvangen geen enkele beloning en /of kostenvergoeding