St. Koopvaardijpastoraat Groningen

Kort gezegd: Het bieden van een thuis ver van huis.
Meer officieel gezegd: De stichting heeft ten doel koopvaardijpastoraat op te bouwen en te onderhouden in de Eemshaven en de haven in Delfzijl en voorts al hetgeen rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.
Zij tracht dit doel o.a. te bereiken door scheepsbezoeken in de Eemshaven en Delfzijl, eventuele geestelijke bijstand aan opvarenden te verlenen en het exploiteren van een zeemanshuis in de Eemshaven.

Naam St. Koopvaardijpastoraat Groningen
Ook bekend als... Mission Eemshaven of Zeemanshuis
Telefoonnummer 0596-516233 of 0595-413654
E-mail missioneemsheaven@gmail.com
KvK nummer 02065549
RSIN/fiscaal nummer 8079.16.675
Website www.missioneemshaven.nl

Adres Borkumweg 2
Postcode 9979XH
Plaats Eemshaven

Adres Hoofdstraat 131
Postcode 9982 AC
Plaats UITHUIZERMEEDEN

Dhr E.J.Hoekstra, Wagenmakerij 10, 9932GD Delfzijl, voorzitter
Dhr M.Penninga, Hoofdstraat 131, 9982AC Uithuizermeeden, secretaris
Dhr G.D.Mendelts, Hoofstraat Oost 5, 9981AG Uithuizen, penningmeester
Dhr H.Landwehr, Langelandsterweg 65, 9982BD Uithuizermeeden
Dhr S.P.de Boer, Koetshuis 6, 9932CG Delfzijl
Dhr L.Emmens, Mondsteen 41, 9934LV Delfzijl
Dhr. P.Dijkstra, Kwekersweg 27, 9982BG Uithuizermeeden

De pastor S.Standhardt staat als enige voor 16 uur op de loonlijsten en ontvangt daarvoor salaris.

De bestuursleden ontvangen geen vacatievergoeding.
Gemaakte onkosten en eventuele reiskosten worden vergoed.

De vrijwilligers voor de bardienst ontvangen geen vergoeding voor gewerkte uren.
De reiskosten worden vergoed.

Het Zeemanshuis is dagelijks geopend van 19-22 uur (zondags tot 21 uur) en wordt als regel bemand door 2 vrijwilligers per avond. Zij bedienen aan de bar en halen op verzoek zeelieden op met een personenbusje vanaf de kade naar het Zeemanshuis en brengen deze weer terug.
De pastor bezoekt 3 a 4 keer per week de binnen gekomen schepen in de Eemshaven en Delfzijl en verleend zonodig maatschappelijke, sociale en geestelijke hulp aan zeelieden.