Arabisch Nederlands Cultuurhuis

De stichting wil de culturele integratie versnellen en de culturele afstand tussen nieuwe burgers en hun nieuwe samenleving in Houten verminderen door de oorspronkelijke bewoners in Houten kennis te laten met de Arabische cultuur en de nieuwe bewoners hulp te bieden bij de integratie.

Naam Arabisch Nederlands Cultuurhuis
Ook bekend als... Stichting Arabisch Nederlands Cultuurhuis Houten
Telefoonnummer 06-40684460 en/of 06-19197252
E-mail cultuurhuishouten@gmail.com
RSIN/fiscaal nummer 8585.26.578
Website https://stichting.moment.online/arabisch-nederlands-cultuurhuis/anbi-publicaties

Adres Akkerwindehof 12
Postcode 3991 HC
Plaats Houten

Ghazwan Yaghi, voorzitter
CC Heijtink, secretaris/penningmeester
Alaa Al-Hamad, (web beheerder)
Joop van Herwijnen, lid
Lamis Kordia, lid
Kassem Barazi lid
Douwe Visser, lid
Hans van Breukelen, lid

Het Arabisch Nederlands Cultuurhuis wil een plek zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar ze kunnen leren en genieten van elkaars cultuur. Dit doen we door het organiseren van activiteiten voor zowel de nieuwe als de oorspronkelijke inwoners van Houten.

Het bestuur ontvangt voor haar werkzaamheden geen beloning. Eventueel gemaakte onkosten worden vergoed.

- Taallessen (zowel Nederlands als Arabisch: ‘Praat met mij’ en ‘Lees met mij’.
- Lezingen over culturele onderwerpen: kunst, geschiedenis, literatuur of pedagogische ondersteuning.
- Ontmoetingen waar verschillende ervaringen worden uitgewisseld waar ook de kernwaarden van de Nederlandse samenleving worden besproken.
- Vertonen van culturele films en documentaires waarin wisselend de Arabische en de Nederlandse cultuur het onderwerp is.
- Ontwikkelen van een kleine bibliotheek met belangrijke boeken uit de verschillende culturen
- Onderzoeken van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt voor alle niveaus van opleidingen voor de nieuwkomers.
- Organiseren van Open Dagen (4x per jaar) waar informatie wordt gegeven over onze activiteiten
- Presentaties van verschillende culturen uit de Arabische gebieden (maaltijden, muziek en nationale en andere belangrijke feestdagen).
- Praktische ondersteuning voor nieuwkomers voor de participatieverklaring als onderdeel van de integratie in de Nederlandse samenleving.

Bijgaande de in de vergadering van 4 februari goedgekeurde jaarrekening van 2018